contact@domain.com
1, My Address, My Street, New York City, NY, USA

ENVIRONMENTAL PROTECTION MANAGEMENT

A központi texasi kórházak azt akarják, hogy elkerülje ezeket a lehetséges sérüléseket
Home » healthblog  »  A központi texasi kórházak azt akarják, hogy elkerülje ezeket a lehetséges sérüléseket
A központi texasi kórházak azt akarják, hogy elkerülje ezeket a lehetséges sérüléseket

A központi texasi kórházak azt akarják, hogy elkerülje ezeket a lehetséges sérüléseket

– Pánikba estem – mondta Arias. "Féltem. Még túl korai... Ez még akkor sincs, amikor meg kellett volna születnie. Kiborultam. ... Minden olyan gyors volt."

Ariasnak azonban aznap egy angyala volt a kórházban. Meredith Schubert szülésznővér kilenc évet töltött egy újszülött intenzív osztályon, mielőtt 2015-ben Marble Fallsba költözött. Ő volt az egyetlen nővér a kórházban, akinek ilyen tapasztalata volt, és aznap dolgozott, mert nem tudott elmenni jég.

Schubert tudta, mit kell tennie, milyen kellékeket kell megragadnia, hogyan kell kezelni a 24 hetes terhességi babát, és hogyan próbálja meg stabilizálni az ilyen kisbabát.

Vele volt Launi Miller nővér, aki átvette Arias gondozását, miközben Schubert mindent összegyűjtött egy koraszülött baba számára.

Ismerték az utak helyzetét is. Jeges volt és fagypont alatt volt. Schubert hétfő óta feküdt a kórházban, az időjárás miatt nem tudott hazamenni. Már aznap kipróbálták a Nemzeti Gárdát, hátha járművei segíthetnek eljutni egy kritikus állapotú beteghez, https://maasalong-official.top/hu/ , de túl veszélyes volt.

Krystal Murphy szülésznő jeges volt a házában, de nagyon lassan ment, és 12:15-kor a kórházba ért.

"Mindent megtettünk az anyával, hogy minimalizáljuk a szülés előrehaladását" - mondta Schubert. Adtak Ariasnak egy adag szteroidot, hogy segítsék Zaylynn koraszülött tüdejét, de valószínűleg nem jutott el elég sokáig ahhoz, hogy valóban megváltozzon.

Zaylynn 12:55-kor érkezett

"Amint megszületett, megpróbált egy kicsit sírni" - mondta Schubert. "Tudtuk, amikor kijött, és olyan jól nézett ki, mint… ez ígéretes volt."

Schubert tudta, hogyan kell kezelni egy ekkora csecsemőt – tartsa nyugton, fektesse le, tegyen minimális beavatkozást –, ami elég ahhoz, hogy megtartsa a légzését és a pulzusát, de ne mozgassa túl gyorsan és ne kockáztassa agyvérzést.

A Marble Falls-i csapat a FaceTime segítségével kért útmutatást a Temple-i Baylor Scott & White McLane Gyermekgyógyászati ​​Központtól.

Zaylynn pulzusa jó volt. Dr. Curtis Copeland háziorvos és Dr. Scott Knepper, a sürgősségi osztály orvosa kezdett el rajta dolgozni. Oxigént adtak neki a koraszülötteknek tervezett arcmaszkkal. Knepper a legkisebb intubációs csövet tudta bevinni Zaylynnbe, ami nem kis teljesítmény. Egy lélegeztetőgép most már képes lenne arra a munkára, amit Zaylynn koraszülött tüdeje nem. Az orvosok egy vonalat is behelyeztek, hogy glükózt és folyadékot adjanak neki.

"Valószínűleg ő a legkisebb élő baba, aki itt született" - mondta Schubert.

Miller Arias mellett maradt, beszélt vele, hogy mi történik a babájával, és próbálta megnyugtatni.

Egészségügyi csoda: "Látod, ahogy dobog": A baba újabb esélyt kap a Dell Children's első mechanikus szívpumpájával

"Mindent, amit csak tudtam, hogy eljussak"

Annak ellenére, hogy a Dell Children's hivatalos szállítócsapatának az időjárás miatt vissza kellett hagynia az utazást, az egyének hajlandóak voltak megpróbálni.

Dr. John Loyd a Dell Children's neonatológusa volt. Azt a hetet azzal töltötte, hogy 2005-ös Ford Excursionjával fel-le Austin dombjai között vezette az alkalmazottakat a kórházba, amikor nem tudták magukat vezetni a jégben.

– Ez egy traktor – mondta. – Ebben az igazi hős. Úgy érezte, biztonságosan eljuthat Marble Fallsba.

"Sürgős volt" - mondta Zaylynn mérete miatt. Az első néhány nap egy kisbabával "olyan kritikusak. Eleget aggódtam, hogy fog menni, be fogok ülni az autómba."

Elment a Dell Children's ápolási adminisztrátorához, hogy engedélyt kérjen arra, hogy magával vigyen két nővért, valamint felszerelést. A Dell Children's zöld utat adott neki. Kelly Klaus és Nicole Padden nővérek önként jelentkeztek.

– Ragaszkodtak hozzá, hogy velem jöjjenek, hogy segítsek Arias babának – mondta Loyd. Ezután felhívta a csapatot Marble Fallsban, hogy megkérdezze, akarják-e még őt.

„Igen, kérem, jöjjön” – emlékszik Schubert a gondolataira.

"Korábbi tapasztalatom volt Dr. Loyddal" - mondta Schubert. „Egy cseppet sem lepett meg, hogy jeges utakon fog vezetni a Marble Fallsba, hogy segítsen egy rászoruló babán”.

Loyd azt mondta, azért tette ezt, mert "nem tudnék aludni anélkül, hogy mindent megtennék, hogy odaérjek."

Mielőtt a Dell Children's csapata távozott, Schubert tudatta velük, hogy milyen kellékei és gyógyszerei vannak, és szerinte mire lehet szükségük. A Dell Children's csapata monitort, folyadékpumpákat és különböző köldökzsinórokat csomagolt, hogy gyógyszereket juttathasson az újszülöttbe.

Az út másfél óráig tartott. Volt egy kis havas eső és persze elég sok jég is az úton, de Loyd és az Excursion épségben eljuttatta őket.

Az út során Loyd a Marble Falls-i kórház adminisztrátoraival dolgozott, hogy megszerezze a Dell Children's csapatának sürgősségi kórházi jogosultságait. "Kicsit kiszínezzük a vonalakat" - mondta -, hogy kitaláljuk, hogyan lehet a legjobban vigyázni egy kis, pici babára.

"Jó kezekben"

Amikor a Dell Children's csapata 20:30-kor megérkezett, Zaylynnt jó gondozásban találták. A Marble Falls-i csapat támogatta a légzését, fenntartotta a pulzusát, melegen tartotta és magasan tartotta a vércukorszintjét.

Az ilyen koraszülött babák gondozása nehéz, mert annyira törékenyek, mondta Loyd.

"Olyan sok különböző dolog történhet rosszul, hogy a (Marble Falls) csapat nem volt abban a helyzetben, hogy megpróbálja kezelni" - mondta. – Szakértelmük és képzettségük felett sokat szolgáltak neki, hogy a lehető legmesszebbre vigyék az első órákban.

A Dell Children's csapata végrehajtott néhány kisebb beállítást, és Zaylynnt monitorokhoz csatlakoztatta, hogy figyelhessék a vérnyomását és hatékonyabban támogassák. A Marble Falls kórházban lévő szobáját miniatűr NICU-vé alakították, és felkészültek arra, hogy addig maradjanak, amíg biztonságosan eljuttatják a Dell Children'shez.

– Nem indultunk el nélküle – mondta Loyd.

Téli vihar: Arra gondol, hogy kimenjen a hidegbe? A központi texasi kórházak azt akarják, hogy elkerülje ezeket a lehetséges sérüléseket

Másnap reggel havazott, és ez még bizonytalanabbá tette Zaylynn Austinba jutását.

Aztán kezdett kitisztulni az idő. A Dell Children's csapata hallotta, hogy a STAR Flight repül, de Zaylynn előtt érkeztek hívások.

Úgy gondolták, hogy még egy éjszaka vár rájuk Marble Fallsban, de február 18-án 14 óra 45 perckor a STAR Flight felhívta, hogy felveszi a Dell Children's hivatalos szállítócsapatát és felszerelését, és elindult.

A helikopter 15:35-kor érkezett meg Marble Fallsba

"Teljes megkönnyebbülés volt mindkét oldalon" - mondta Schubert.

Mivel az olyan kicsi újszülöttek, mint Zaylynn, nagyon törékenyek, a durva utazások gyorsan megváltoztathatják a dolgokat, és ezért a kórházak szívesebben használnak helikoptereket, ahelyett, hogy mentőautóval utaznának göröngyös utakon.

Ahogy a csapat áthelyezte Zaylynnt egy szállítóizolettbe – egy zárt kiságyba, hogy megvédje a huzattól és a baktériumoktól –, a pulzusa leesett. Kihúzták, visszahelyezték az eredeti izolátumába, és várták, hogy felépüljön, mert azt gondolták, hogy túl gyorsan fázott.

Loyd azt mondta, hogy az ilyen fiatal babáknak vékony a bőrük, és könnyen elveszítik a hőt és a folyadékot.

30 perc elteltével ismét megpróbálták bevinni Zaylynnt a szállítóizolettbe. Ezúttal stabil volt.

Amikor a STAR Flight elhagyta a helikopter-leszállót Zaylynnnel és a szállítócsapattal, Schubert azt mondta, hogy "teljesen boldog könnyek" gördültek végig az arcán.

"Csütörtökig még soha nem sírtam, amikor egy beteg elment, vagy amikor felraktam egy csecsemőt egy helikopterre" - mondta. "Megkönnyebbülés volt tudni, hogy jó kezekben van. Mindent megtettünk, hogy jó esélyt adjunk neki."

'Hosszú út van hátra'

A Dell Children's csapata felhívta Ariast, amikor Zaylynnnel épségben megérkeztek.

"Nagyon nehéz volt" - mondta Arias, amikor nézte, ahogy a kisbabája elhagyja a Marble Fallst, hogy helikopterrel Austinba repítsék. – Az egész folyamat alatt féltem.

A Dell Children's csapata azt mondta neki, hogy a helikopterben minden megtalálható, ami ahhoz kell, hogy egy mini NICU legyen – mondta Arias. – Ez nagyon megnyugtatott.

Ariast február 19-én engedték ki a kórházból, és másnap meglátogatta Zaylynnt Austinban.

– Nagyon jól csinálta – mondta Arias. "Azt mondták nekem, hogy nagyon boldog kicsi. Kicsit fergeteges lény. Megpróbáltak valamit csinálni vele, és úgy tűnt, hogy eltaszítja őket."

Arias azt mondta, imádkozik a babájáért: "Ez az, amit megtehetek, itt legyek, hogy támogassam."

Loyd elmondta, hogy Zaylynn legalább az eredeti, júniusi születési dátumáig a Dell Children'snél lesz, "ha minden tökéletesen megy", és talán még néhány héttel tovább.

"A cél az, hogy úgy menjen haza, mint egy normál baba, eszik és lélegezzen egyedül" - mondta. – Hosszú út áll előttünk.

A Marble Falls-i csapat "egy babát ajándékozott nekünk, akinek valódi esélye van a túlélésre" - mondta. "Nem tudok

Az Egyesült Államok gazdasága az elmúlt több mint egy évtized legsúlyosabb hanyatlását szenvedte el, és a közgazdászok attól tartanak, hogy a legrosszabb még hátravan, míg Los Angeles szerdán az ország első olyan nagyvárosa lett, amely ingyenes koronavírus-tesztet kínál minden lakosának.

Eközben egy globális tanulmány reményt keltett, miután a remdesivir vírusellenes gyógyszer kipróbálása ígéretes eredményeket mutatott, és az országos fertőtlenítőhelyek naponta kezdik újrahasznosítani a nagyon szükséges N95-ös maszkok millióit.

Miközben az államok továbbra is az újranyitás fokozatos fázisai felé törekednek, Floridában május 1-jén lép be az első szakasz, a szakértők kockázatokra figyelmeztetnek: "Orosz rulettet játszanak."

Figyelmeztetést kaptak a New York-i orvosok is, akik szerdán levelet tettek közzé, amelyben egy riasztó tendenciát részleteztek: a koronavírus a fiatalabb betegeknél a szélütések megugrását idézi elő.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az Egyesült Államokban több mint 60 900-an haltak meg, így több amerikai halt meg a vírus miatt, mint ahányan a vietnami háború alatt, 1955 és 1975 között. Világszerte több mint 3,1 millió igazolt eset van – ebből 1,03 millió az Egyesült Államokban – és több mint 227 600 haláleset.

Élő blogunk egész nap frissül. Frissítsen a legfrissebb hírekért, és friss híreket kaphat a beérkező levelek között a The Daily Briefing segítségével. További címek:

  • Még mindig nincs gyógymód a COVID-19-re, csak sejtések. Íme egy pillantás a lehetséges kezelésekre.
  • Hol van a maszkja? Úgy tűnik, hogy Mike Pence megsértette a Mayo Clinic maszkviselési szabályzatát a látogatása során.
  • Hogyan fognak kinézni az iskolák, amikor újranyitnak: Ütemezett napok otthon, több online tanulás, sok kézmosás.
  • Többet kapnak a kórházak, ha a betegek COVID-19-fertőzöttként szerepelnek, és ha lélegeztetőgépet használnak? Ellenőriztük a tényeket, és ez igaz.
  • Szeretnél egészségesebben étkezni a karanténban? Íme 13 dolog, ami segíthet.
  • Külön maradni, együtt. Iratkozzon fel hírlevelünkre a koronavírus által megváltozott világgal való megbirkózásról. 📧

Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere ingyenes tesztelést jelent be minden lakos számára

Órákkal azután, hogy Los Angeles megye bejelentette az új koronavírusos esetek legnagyobb megugrását, Los Angeles polgármestere, Eric Garcetti bejelentette, hogy a város és a megye minden lakosa számára ingyenes lesz a tesztelés.

– Steve Kiggins

Emlékeztető: Gavin Newsom kaliforniai kormányzó bezárja az összes strandot és állami parkot

A kaliforniai kormányzó, Gavin Newsom pénteken elrendeli az összes strand és állami park bezárását, miután a múlt hétvégén emberek tízezrei özönlöttek a tengerpartra a hőhullám idején, annak ellenére, hogy otthon maradnak – derül ki egy feljegyzésből, amelyet szerda este küldtek el a rendőrfőnököknek kb. az állam.

Eric Nuñez, a Kaliforniai Rendőrfőnökök Egyesületének elnöke azt mondta, hogy azért küldték el, hogy a főnököknek legyen idejük a tervezésre Newsom várható csütörtöki bejelentése előtt.

A kormányzói hivatalnak küldött, kommentárt kérő üzenetet nem küldték vissza azonnal szerda este.

A Newsom ezen a héten Orange és Ventura megyék strandolóit vette célba, és példának nevezte őket arra, hogy „mit ne tegyünk”, ha az állam folytatni akarja a koronavírus elleni küzdelmet.

A Remdesivir pozitív vizsgálati eredményeket lát a koronavírus lehetséges kezelésében

A COVID-19 elleni első lehetséges, tudományosan igazolt kezelés szerdán jelent meg egy globális tanulmány korai adataival, amelyek szerint a kísérleti remdesivir gyógyszerrel kezelt betegek gyorsabban gyógyultak meg, és kisebb valószínűséggel halnak meg.

Az Egyesült Államok Nemzeti Allergia és Fertőző Betegségek Intézete által végzett globális tanulmány korai eredményei szerint a remdesivirrel kezelt betegek felépülési ideje 31%-kal gyorsabb volt, mint a placebót kapó betegeknél.

Contents